logo kop1

Koninklijke Auto - Motor - Club Herentals

logo kop1

fimtouring nieuw

 

FIM-Rally 2024 in Chianciano Terme (Italië) (30/6/2024)

Na een jarenlange voorbereiding waren de laatste werkuren in zicht voor de organisatoren van de 77e editie van het oudste internationale toerevenement voor motorrijders in het Italiaanse Chianciano Terme in Toscane.

Sinds 1936 komen motorrijders bij elkaar om samen te genieten van enkele dagen na een lange reis  voornamelijk door Europa.
Na enkele onderbrekingen vanwege de omstandigheden, vond de 77e editie van de FIM Rally plaats in midden Italië in de stad Chianciano Terme, waar de mensen al eeuwenlang samenkwamen om te genieten van de warmte van de natuurlijke warmwaterbronnen in het gebied.
Dit jaar verzamelden zo'n 1000 motorrijders uit 26 verschillende landen zich vanaf dinsdag 25 juni in de stad, in de hotels en op een nabijgelegen camping.
In de loop der jaren is het evenement uitgegroeid tot een zeer klassiek evenement, waar ook deelnemers die 40 of meer rally's gedaan hebben aanwezig zijn.
Op het programma stond een tour naar Assisi en een parade naar de nabijgelegen oude "Citta della Pieve".
Vooraf ging een groep deelnemers op bustrip naar Rome.

De landen die deelnamen aan de 77e FIM Rally werden dit jaar op een bijzondere manier ontvangen. De 26 deelnemende landen werden woensdag 26 juni ontvangen door de gaststad Chianciano Terme in het oude stadsgedeelte.Normaal gesproken gaan de motorrijders met hun motoren door de FIM-boog, maar in Chianciano Terme was dit niet mogelijk.In plaats daarvan gingen de bijna 1000 motorliefhebbers te voet naar de boog en na hun volkslied werden ze door de smalle straten begeleid door een klein ensemble van vlaggenwerpers en trommelaars. De volgende uren was de oude stad vol meertalige gesprekken tot we teruggingen naar het Rally Center en de TWC Challenge, een onderdeel van de competitie voor de Touring Wolrd Challenge. Hier moeten de TWC-deelnemers zo langzaam mogelijk rijden in een parcours met markeringskegels, zonder deze kegels of de grond te raken

Donderdag was de excursiedag, die naar de geboortestad van de beroemde Franciscus van Assissi gaat.

De stad Citta del Pieve in Umbrië verwelkomde de  Parade der Naties met de honderden motorrijders van de FIM Rally.De landenparade is zoals altijd het hoogtepunt van een FIM Rally en dit jaar deed de 77e editie de rit van Chinciano Terme naar Citta del Pieve. Hier werden de rijders verwelkomd door vele hoogwaardigheidsbekleders, die ook de tijd namen om dit speciaal evenement bij te wonen en om te vieren dat de Italiaanse motorfederatie (FMI) een nieuwe challenge heeft aangeboden voor de FIM Rally, waarbij het land met de meeste vrouwelijke rijders en passagiers zal worden beloond.

Sommige tradities veranderen nooit in een FIM Rally
De laatste avond van de 77ste FIM Rally in Chinciano Terme was zoals gewoonlijk vol met blije nationale groepen motorrijders die hun prijzen in ontvangst mochten nemen.De grootste overwinning in de FIM Rally is de FIM Challenge, die wordt gegeven aan het land dat de meeste punten verzameld door het aantal kilometers en deelnemers.De afgelopen jaren streden Zweden en Italië op dat gebied, maar dit jaar won Noorwegen de grote prijs.Noorwegen zal volgend jaar ook de 78e editie van de FIM Rally organiseren van 9-11 juli 2025  in Lillehammar, een paar honderd kilometer ten noorden van Oslo.

De Belgische delegatie was aanwezig met 35 deelnemers. KAMC Koersel (11), KAMC Herentals (6), MC Butz Bikers 95 (6), KMAC Menen (2), KVAMC Gijverinkhove (2), MTC Hoeselt (2), MC St. Servais (2), Viroinval M.S. (2), MTC Toervrienden (1) en MC Les 4 & Co (1).
Op volgende link de volledige uitslag: https://www.fim-touring.com/sites/default/files/2024-07/FIM-Rally-2024-Official-Results.pdf 
Foto's

 

 

FIM-MoN24Deelnemen aan FIM- Mototour of Nations in Granada, Spanje van 28 tot 31 augustus 2024 (22/03/2024)
Deze 2024-editie van FIM-Mototour of Nations vindt plaats in “Hotel Maciá Real de la Alhambra****” in Granada.
Granada is een stad en gemeente in Andalusië, in het zuidoosten van Spanje, en is de hoofdstad van de provincie Granada. De stad heeft 234.758 inwoners (2016) en inclusief omliggende kernen wonen er ongeveer 472.638 mensen. Het is daarmee de 17° stad van Spanje. Granada ligt op 738 meter boven zeeniveau, aan de voet van het gebergte ‘Sierra Nevada’. Boven de stad bevindt zich het Alhambra, een historisch paleis vol overblijfselen van zowel de Moorse als de Katholieke cultuur. De oude stad is een van de best bewaarde voorbeelden van de Almohaden stadsplanning.
De Mototour of Nations 2024 is 3 nachten en 2 dagen motorrijden in het zuidoosten van Spanje.
Het programma start op woensdag namiddag (17:00u) 28 augustus met een wandeling door het historisch centrum.
De accommodatie is in het Hotel Maciá Real de la Alhambra 4* Hotel te Granada in tweepersoonskamers of eenpersoonskamer. Er is een eenpersoonskamertoeslag van 90 € (30 € per nacht).
Bij de rondritten ligt de nadruk op het waarborgen van de veiligheid van de deelnemers en op hun kennismaking met de minder drukke en pittoreske routes van de regio. De deelnemers worden opgesplitst in groepen van maximaal 50 moto’s, elke groep onder begeleiding van een leider en ten minste twee 'marchals', die met een constante 'touring'-snelheid rijden. Stopplaatsen zijn voorzien volgens het programma. Belangrijke kruispunten worden bemand en de gekozen wegen zijn geasfalteerd en geschikt voor motorrijden onder alle weersomstandigheden. De totale afgelegde afstand zal ongeveer 700 km bedragen. Tijdens de rondritten worden lichte lunches (snacks, fruit, sappen, water) verstrekt. Deelnemers dienen zich te onthouden van alcoholconsumptie tijdens de tochten.
De inschrijvingen gebeuren net zoals voor de “FIM Rally” en ”FIM Motocamp” vanaf nu via de BMB en worden afgesloten op 25 mei 2024
Hierna vindt u alle praktische info:
Website:  https://www.fim-mototour2024.es/
Inschrijvingsprijs: Op basis van een 2-persoonskamer: € 316 per/pers – Op basis van een éénpersoonskamer: € 406 per/pers.
Hiervoor krijg je van de BMB: 1 T-shirt
Van de organisatoren:
•Deelname aan de FIM Mototour of Nations 2024
• Accommodatie voor de duur van drie nachten in tweepersoonskamers of een eenpersoonskamer.
o 1e dag (28 augustus): avondeten
o 2e dag (29 augustus) : ontbijt, lichte lunch, diner
o 3e dag (30 augustus) : ontbijt, lichte lunch, diner
o 4e dag (31 augustus): ontbijt en afscheid
Bij de diners is er één gratis bier of ¼ fles wijn of frisdrank per persoon beschikbaar.
• Souvenir, sticker
• Een herinneringsmedaille/plaquette of –speld.
• Andere souvenirs overgelaten aan de keuze van de organisator, maar gemakkelijk te vervoeren op een motorfiets.
De ingevulde en ondertekende inschrijvings formulieren + aantal en maat T shirt (extra T-shirt kost 16€) verzenden naar: Bij voorkeur via e-mail naar gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN.
De inschrijvings formulieren staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer 
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 220!
Inschrijven en betaling voor 25.05.2024
op rekening FMB-BMB: BE07 2100 4434 0166
Bijkomende inlichtingen:
Gilbert Van Bael: GSM: +32495805900 -  Home: 014/223230 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
https://www.fim-mototour2024.es/
Inschrijvingsformulier  -  programma  -  reglement
Extra dag optie 27 augustus
De organisatoren van FIM-Mototour of Nations bieden je de mogelijkheid om het Alhambra in Granada te bezoeken.
Vanwege de grote vraag naar tickets om dit werelderfgoed te bezoeken en de noodzaak om deze ruim van tevoren te reserveren moet deze optie aangeduid worden op het inschrijvingsformulier onder het item “ Supplement for an additional day per person in a double room” of “ single room”. De betaling gaat ook via de FMB-BMB
Prijs van deze optie: €65 per persoon op basis van een tweepersoonskamer en €95 op basis van een eenpersoonskamer.
Inclusief:
- Toegangsticket voor een geleid bezoek aan het Alhambra in de namiddag (16:30) van 27 augustus. *Afhankelijk van beschikbaarheid tickets. Kan worden vervangen door een bezoek aan de Generalife.
- Hotelovernachting in Hotel Maciá Real de la Alhambra 4* op 27 augustus + ontbijt op 28 augustus.
- Route van de Nasriden op 28 augustus. (lunch niet inbegrepen).

 

motocamp24Deelnemen aan FIM-Motocamp 2024 van 7-10 augustus in Slovakije. (6/3/2024)
Het FIM Motocamp 2024 vindt dit jaar plaats van 7 tot 10 augustus in Tatranska Lomnica ,  in het noorden van Slovakije en aan de voet van het Tatra gebergte. FIM Motocamp is één van de vijf FIM Touring classic evenementen dat elk jaar in een ander land wordt georganiseerd. Meestal trekt het deelnemers  aan vanuit ongeveer 20 verschillende landen. Alle deelnemers kamperen, bezoeken bezienswaardigheden en verkennen het erfgoed van het gastland.
Vooraf inschrijven  is verplicht. De inschrijvingen kunnen vanaf nu gedaan worden via de BMB  en worden afgesloten op 2 mei 2024. Hierna vindt u alle praktische info:
FIM MOTOCAMP 2024 –  Tatranska Lomnica – Slovakije – 7.08.2024 tot 10.08.2024
Website: https://fim-motocamp2024.riders.sk/en/index.php
-Inschrijvingsprijs piloot: 211 Euro./ Passagier: 211 Euro. Camping 7 tot 10 augustus + T-shirt inbegrepen. Maat + aantal T-shirts laten weten.!!  Extra T-shirt: 16 Euro
-Extra camping: 20 Euro. p/p – per nacht ontbijt inbegrepen
-Betaling van de inschrijving, eventuele extra camping, extra T-shirt en optionele uitstappen voor 02.05.2024 op rekening FMB-BMB IBAN: BE07 2100 4434 0166
-Inschrijvings / accommodatie formulier  verzenden voor 02.05.2024 naar: Bij voorkeur via e-mail  gilbert.vb@telenet.be  - Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN
Het inschrijvings /  accommodatie formulier staat in pdf en kan ingevuld worden op de computer.
-Bijkomende inlichtingen : Gilbert Van Bael: GSM : +32 495 80 59 00 -  Home: 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
Inschrijvings formulierprogrammaoptionele uitstappen - https://fim-motocamp2024.riders.sk/en/index.php
-Het welcome center is open van 5 augustus 10:00 u tot 10 augustus 12:00u.
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 500!!!

 

Meritum24Deelnemen aan FIM-Meritum 2024 in San Marino (28/2/2024)

Het FIM-Meritum treffen vindt dit jaar plaats van 21 tot 23 juni 2024 in San Marino. De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator. Alle inlichtingen kan je terugvinden op de website van de organisator. De inschrijvingen worden afgesloten op 30 april 2024.
Praktische info:
Website:  https://fsm.sm/fim-meritum-2024/#page-content
Email:  rparenti@omniway.sm
Inschrijvingsprijs:  €200 (+ accommodatiekosten)
Adres: c/o Garden Village San Marino - Strada di San Michele, 50 – 47893 Loc. Cailungo  -  Borgo Maggiore (RSM)
Coordinate: 43.95940240402061, 12.461316024456364
Inschrijvingsformulier   -   programma  –  reglement
Aantal deelnemers is beperkt tot 110.

 

fim24

Inschrijven voor de FIM-Rally  in Chianciano Terme  (Italië) op 26-28 juni 2024 (5/2/2024)

De FIM Rally is het jaarlijkse toeristische evenement georganiseerd door de Internationale Motorrijdersfederatie (FIM). Het wordt beschouwd als het belangrijkste evenement op de internationale motorrijderskalender en trekt tegenwoordig elk jaar meer duizend motorrijders  uit +/-  30 verschillende landen.
De eerste editie vond plaats in 1936 in Berlijn, tijdens de Olympische Spelen, en zag piloten uit 11 landen deelnemen. Estland  was het winnende team. In 1958 (Brussel), 1993 (Hasselt) en 2010 (Herentals) mocht België de FIM-Rally organiseren.
Chianciano Terme bevind zich in de mooie Italiaanse regio van Toscanië in de Provincie Siena en zal gastheer zijn van de 77° editie van de FIM-Rally.
De inschrijvingen gebeuren via de BMB en kunnen vanaf nu gedaan worden. Raadpleeg hierna alle inschrijfdetails:
FIM Rally – 2024 – Rallye FIM
Plaats - Lieu: Chianciano Terme (Italië)
Website – Site:  https://www.fimrallyitaly.com/en/home
Inschrijvingsprijs – prix d’inscription: Piloot – Pilote: 240 EUR / Passagier – Passager: 216 EUR
Alle informatie over de prijzen van de camping, excursies,  hotels enz.. zijn te vinden op het inschrijving en accommodatie formulier. / Toutes les informations sur les tarifs du camping,  excursions, des hôtels etc .. se trouvent sur le formulaire d'inscription et d'hébergement
Maat T-shirt laten weten. / Taille T-shirt à communiquer / Aantal extra T-shirts (16 EUR) meedelen. Communiquer le nombre de T-shirts suppl.(16 EUR) !!! + Maat – Taille.
Facultatieve uitstappen – Excursions facultatives: zie website – voir site web
Betaling van de inschrijving + camping en/of hotel en de optionele excursies voor 10.04.2024 op rekening : BE07 2100 4434 0166 van de BMB.
Paiement de l'inscription + camping et/ou hôtel  et excursions optionelle avant le 10.04.2024 au compte bancaire de la FMB: BE07 2100 4434 0166
De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 10.04.2024 naar: / Envoyez votre formulaire d’inscription et de l’accommodation signés (sont en pdf et peuvent être rempli sur l'ordinateur) avant le 10.04.2024 à: Bij voorkeur via e-mail  / De préférence par e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN
Bijkomende inlichtingen – Renseignements complémentaires : Gilbert Van Bael
GSM : +32 495 80 59 00  Home : 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
https://www.fimrallyitaly.com/en/home

 

advcard

Vraag je FIM-voordeelkaart aan.

De FIM ADVANTAGE CARD is ontwikkeld door motorrijders voor motorrijders als de ultieme aanvulling op je touringleven. Voor het eerst hebben alle toerrijders toegang tot MOOIE DEALS, VOORDELEN, BELONINGEN en een aangepaste TOURING VERZEKERING, van 's werelds grootste touring gemeenschap, zodat je optimaal kunt genieten van je passie, motorrijden. Klik hier voor alle info

Klassieke FIM- evenement voor 2024 (2/11/2023)

- 22-24 juni 2024 - FIM-Rendez vous Meritum San Marino (15/1/2024)
- 26-28 juni 2024 - 77° FIM-Rally - Chianciano Terme - Italië
- 7-10 augustus - FIM-Motocamp - Tatranske Lomnica (Hoge Tatra) Slovakijë
- 27-30 augustus 2024 - FIM-Motour of Nations - Granada - Spanje
- 5-10 september 2024 - FIM-Mototour of Races - MXGP - Afyonkarahisar - Turkije

Verslag van de 76° FIM-Rally 2023 in Zaragoza (Spanje) (28/06/2023)

Het risico van slecht weer en twee zeer aantrekkelijke optionele excursies maakten het voor vele deelnemers aan de FIM-Rally  de moeite waard om reeds vanaf 21/6 naar Zaragoza te rijden Het Spaanse weer kan onvoorspelbaar zijn, en de dagen voor de 76° FIM Rally in Zaragoza in de regio Aragon maakten door het slechte weer veel dingen een beetje moeilijk.
Maar  het warme welkom van de organisator, die graag hutten en tentplaatsen aanboden voor de deelnemers die eerder kwamen dan gepland, maakte veel goed..
De eerste dag van de uitstap ging naar het kasteel van Loarre en dan naar San Juan De la Peña . Een goed bewaard gebleven klooster gebouwd in de zijkant van een berg.
Op de tweede optionele excursiedag gingen de deelnemers naar het Monasterio de Piedra met een tussenstop in de oude stad Calatayud.
Dag 1:
Op weg naar het gesloten park werden de deelnemers aan de FIM Rally zeer hartelijk ontvangen door de inwoners van Zaragoza, toen de 25 deelnemende landen in de stad werden ontvangen met hun respectievelijke nationale hymnen. Nadat ze enkele uren in Zaragoza hadden doorgebracht, kamen de deelnemers bij elkaar voor een gemeenschappelijk diner en  de openingsceremonie in het FIM-rallycentrum (camping). De dag werd afgesloten met muziek en dans.
Dag 2:
In navolging van de decennialange traditie van een gemeenschappelijke excursie voor de deelnemers aan de FIM Rally, trokken de bijna 1000 deelnemers richting het westen met bussen of met de moto naar het beroemde klooster van Varuela, dat een geschiedenis heeft die teruggaat tot de 12e eeuw.De deelnemers ervoeren de zangkunst van de monniken en ook de traditionele begroeting. Daarnaast ook het bezoek van de historische gebouwen uit de middeleeuwen tot de 18e eeuw, waar het privébezit werd en nu open is voor bezoekers.
De lunch werd aangeboden in de nabijgelegen stad Borja voordat de rallydeelnemers terugkeerden naar Zaragoza voor het diner en de eerste avond van prijsuitreikingen aan de grootste club van elk land (interclubs), MC Butz Bikers 95 was de beste Belgische club, de jongste en oudste deelnemer en de jongste piloten. Zoals altijd werd de avond afgesloten met muziek en dans.
Dag 3:
Deze dag ving aan met de traditionele parade der naties naar het historische centrum van Zaragoza. Waar het weer zich van de allerbeste kant laat zien en misschien zelfs een beetje over de comfortzone heen,  was de landenparade een uitdaging  voor de piloten, passagiers en machines. De meer dan 30 graden celcius op 25 juni was dan ook iets om rekening mee te houden.
De 25 naties werden vertegenwoordigd door de bijna 1000 deelnemers op enkele honderden voertuigen met twee tot drie wielen, de mensen van Zaragoza en de vele toeristen kregen de mogelijkheid om  te kijken naar alle moto’s  die op de Plaza del Pilar geparkeerd stonden. Met dit spektakel naderde de FIM Rally toen zijn einde.
De aanvang van de grote prijsuitreiking werd voorafgegaan door een minuut stilte om de overleden deelnemers  te herdenken  sinds de laatste rally.
Daarna was het tijd voor het uitdelen van de grote challenges, met als grootste van allemaal: de FIM Challenge aan het land dat de meeste punten verzamelde met personen en kilometers. Italië  heeft zowat alle prijzen gewonnen omdat ze met +/- 260 deelnemers vertegenwoordigd waren
Italië kreeg ook de “torch of honor” van de Spaanse organisatoren overhandigd omdat de 77° FIM-Rally zal plaats vinden in Italië van 26 tot 28 juni 2024 in CHIANCIANO TERME (Toscanië).
De avond eindigde met muziek en dans.
De Belgische delegatie was aanwezig met 35 deelnemers. MC Butz Bikers 95 met 9 piloten en 5 passagiers, KAMC Koersel  5 piloten, KAMC Herentals  4 piloten en 1 passagier, Viroinval MS 2 piloten en 1 passagier, MC Hoeselt 2 piloten, MC Zébus  1 piloot en 1 passagier, MC St. Servais 1 piloot en 1 passagier,  KVAMC Gijverinkhove 1 piloot en KMAC Menen 1 piloot.
Laten we hopen dat deze vooruitgang in het aantal Belgische deelnemers  aan de FIM-Rally blijft voortduren en dat we ooit eens in de prijzen vallen van de FIM-Rally wat toch wel het meest internationale treffen is ter wereld.
ZIe ook fotoalbum
Het volledige klassement van de 76° FIM-Rally vind je hier

 

 

MoN23Deelnemen aan FIM- Mototour of Nations in Tunesië van 11 tot 15 oktober 2023 (2/5/2023)
Deze 2023-editie van de Mototour of Nations wordt georganiseerd door de Tunesische motorfederatie.
De Mototour of Nations 2023 Djerba Tunesië is 4 nachten (twee nachten in Zarzis en twee nachten in Djerba) en 3 dagen motorrijden tussen Zuid-Tunesië en het eiland Djerba la douce, exclusief ontworpen voor het plezier van motorrijders en voor de ontdekking van de historische bezienswaardigheden van het zuiden en de geschiedenis van het land.
De accommodaties zijn in het Odyssee Resort & Thalasso 4* Hotel in Zarzis voor de eerste twee nachten en in het Djerba strand 4* hotel voor de twee laatste nachten in tweepersoonskamers of eenpersoonskamer. Er is een eenpersoonskamertoeslag van 120 € (30 € per nacht). Bij grotere vraag naar eenpersoonskamers kan een tweede, gelijkwaardig hotel worden gebruikt, op maximaal 5 km afstand. Odyssee Resort & Thalasso Hotel in Zarzis wordt het startpunt van de eerste en tweede etappe en het strandhotel van Djerba wordt het startpunt van de derde etappe. . De totale afgelegde afstand zal ongeveer 600 km bedragen over 3 dagen.
De inschrijvingen gebeuren net zoals voor de “FIM Rally” en ”FIM Motocamp” vanaf nu via de BMB en worden afgesloten op 25 juli 2023
Hierna vindt u alle praktische info:
Website: https://fim-mototour2023.tn/
Inschrijvingsprijs: Op basis van een 2-persoonskamer: € 316 per/pers – Op basis van een éénpersoonskamer: € 436 per/pers.
Hiervoor krijg je van de BMB: 1 T-shirt
Van de organisatoren: Deelname aan de FIM Mototour of Nations 2023
- Accommodatie voor de duur van vier nachten in tweepersoonskamers of een eenpersoonskamer.
o 1e dag (11/10) Zarzis : avondeten
o 2e dag (12/10) Zarzis : ontbijt, lichte lunch, diner
o 3e dag (13/10) Zarzis/Djerba : ontbijt, lichte lunch, diner
o 4e dag (14/10) Djerba: ontbijt, lichte lunch, diner met “Awards”.
o 5e dag (15/10) Djerba: ontbijt en afscheid
Bij de diners is er één gratis bier of ¼ fles wijn of frisdrank per persoon beschikbaar.
• Ontmoetingssouvenir; sticker;
• Technische en medische assistentie tijdens de rondritten; vervoer van bagage tijdens de rondreis (bij het wisselen van hotel).
• Een herinneringsmedaille/plaquette of –speld.
• Andere souvenirs overgelaten aan de keuze van de organisator, maar gemakkelijk te vervoeren op een motorfiets.
De ingevulde en ondertekende inschrijvings formulieren + aantal en maat T shirt (extra T-shirt kost 16€) verzenden naar: Bij voorkeur via e-mail naar gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN.
De inschrijvings formulieren staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer 
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 220!
Inschrijven en betaling voor 25.07.2023
op rekening FMB-BMB: BE07 2100 4434 0166
Bijkomende inlichtingen:
Gilbert Van Bael: GSM: +32495805900 -  Home: 014/223230 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
http://www.fim-mototour2022.com
Inschrijvingsformulier  -  programma  -  reglement

 

https://www.fma.ad/wp-content/uploads/DA2AAD32-8D39-4C21-944C-B812839BABFF.jpegDeelnemen aan FIM-Meritum 2023 in Andorra (05/04/2023)


Het FIM-Meritum treffen vindt dit jaar plaats van 16 tot 19 juni 2023 in Andorra. De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator. Alle inlichtingen kan je terugvinden op de website van de organisator. De inschrijvingen worden afgesloten op 30 april 2023.
Praktische info:

 

 


Deelnemen aan FIM-Motocamp 2023 van 3 tot 6 augustus in Litouwen. (22/02/2023)


fimmotocamp23FIM Motocamp is één van de vijf FIM Touring classic evenementen dat elk jaar in een ander land wordt georganiseerd. Meestal trekt het deelnemers  aan vanuit ongeveer 20 verschillende landen. Alle deelnemers kamperen, bezoeken bezienswaardigheden, verkennen het erfgoed van het gastland om alleen de beste herinneringen mee naar huis te nemen. Het evenement duurt minimaal drie dagen. Vooraf inschrijven is verplicht.
FIM-Motocamp vindt plaats aan de oevers van de rivier Nemunas,  met zijn indrukwekkend mooie valleien en historische plaatsen.   De camping ligt aan de rand van Vilkija - klein stadje dicht bij alle bezienswaardigheden en op slechts 25 km van het centrum van Kaunas (de tweede grootste stad van Litouwen). Hier wordt u alleen omringd door het groen, frisse lucht en gastvrijheid.
De inschrijvingen kunnen vanaf nu gedaan worden via de BMB  en worden afgesloten op 25 april 2023. Hierna vindt u alle praktische info:
FIM MOTOCAMP 2023 – Vilkija, Kaunas – Litouwen – 3.08.2023 tot 6.08.2023
Website: https://www.fim-motocamp2023.lt/
-Inschrijvingsprijs piloot: 195 Euro./ Passagier: 195 Euro. Camping 3 tot 6 augustus + T-shirt inbegrepen. Maat + aantal T-shirts laten weten.!!  Extra T-shirt: 16 Euro
.-Het welcome center is open van 1 augustus 12:30 u tot 6 augustus 12:00u.
 -Extra camping: 18 Euro. p/p – per nacht ontbijt inbegrepen
 -Betaling van de inschrijving + eventuele extra camping, extra T-shirt en uitstappen voor 25.04.2023 op rekening FMB-BMB IBAN: BE07210044340166
-Inschrijvings / accommodatie formulier  verzenden voor 25.04.2023 (inschrijvings /  accommodatie formulier staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) naar:
Bij voorkeur via e-mail  gilbert.vb@telenet.be  - Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN
-Bijkomende inlichtingen : Gilbert Van Bael: GSM : +32 495 80 59 00 -  Home: 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
Inschrijvings formulier – programmaoptionele uitstappen: https://www.fim-motocamp2023.lt/
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 400!!!

 

Inschrijven voor de FIM-Rally  in Zaragoza (Spanje) op 23-25 juni 2023 (17/02/2023)

fim23Zaragoza ligt midden tussen de belangrijkste steden van Spanje: Madrid, Barcelona, Valencia en Bilbao. Momenteel is het de 5° grootste stad van Spanje en telt meer dan  660.000 inwoners.
Zaragoza en het Aragonese land zijn omgeven door een prachtige natuur met vooral de Ebro, welke de grootste rivier van Spanje is, maar ook bergen,  meren en pittoreske stadjes. Ideaal om er met de moto op uit te trekken. Schrijf je dus in voor de FIM rally 2023!

De inschrijvingen gebeuren via de BMB en kunnen vanaf nu gedaan worden. Raadpleeg hierna alle inschrijfdetails:

FIM Rally – 2023 – Rallye FIM
Plaats: Zaragoza (Spanje)
Website: https://www.fim-rally2023.com/
Inschrijvingsprijs: Piloot: 240 EUR / Passagier: 216 EUR
Alle informatie over de prijzen van de camping, excursies,  hotels enz.. zijn te vinden op het inschrijving en accommodatie formulier.
Maat T-shirt laten weten. / Aantal extra T-shirts (16 EUR) meedelen.
Facultatieve uitstappen: zie website.
Betaling van de inschrijving + camping en/of hotel + facultatieve uitstappen voor 31.03.2023 op rekening : BE07 2100 4434 0166 van de FMB-BMB.
De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 31.03.2023 naar: Bij voorkeur via e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN
Bijkomende inlichtingen: Gilbert Van Bael
GSM : +32 495 80 59 00  Home : 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
https://www.fim-rally2023.com/

Deelnemen aan FIM-Mototour of Races in Kroatie (22/1/2023)

https://fim-mototourofraces2023.com/wp-content/uploads/2023/01/Mototour-Races-Croatia-2023-FINAL.pngVan 27 april tot 1 mei 2023 is Kroatië gastheer van FIM-Mototour of Races, de organisatoren kijken ernaar uit om ons te verwelkomen in het Millennium Stadion van Donji Kraljevac waar de FIM Speedway Grand Prix van Kroatië zal plaats vinden. Naast de Speedway Races op zaterdagavond zijn 3 dagen met rondritten voorzien van +/- 170 km per dag waar er langsheen de mooiste wegen van de streek enkele musea en oude forten bezocht worden en er de beroemdste regionale gerechten geserveerd gaan worden.
De 4 overnachtingen zijn voorzien in het 4*hotel Turist in het stadje Varaždin, dit  historische stadje word ook wel eens “Klein Wenen” genoemd. Het hotel is op een 10-tal minuten wandelen van het oude  historische centrum.
Ook bij deze 2° editie van FIM-Mototour of Races is er de combinatie van toerisme en sport.
De inschrijvingen zijn beperkt tot 20 deelnemers en kunnen gedaan worden vanaf 1 februari 2023 tot dat het aantal van 20 deelnemers is bereikt of tot 20 maart 2023. De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator. Alle informatie kan je terug vinden op de website van de organisator:  https://www.fim-mototourofraces2023.com/
email: fimmor2023@gmail.com 
Inschrijven kost 730€ op basis van een 2-persoonskamer + eventueel supplement van 100€ voor een 1-persoonskamer

 

Data FIM-evenementen 2023 (24/11/2022)

FIM-Mototour of Races - Speedway GP- 27 april - 1 mei - Donji Kraljevec (Kroatië)
FIM-Meritum 17-19 juni 2023 - Andorra
FIM-Rally - 23-25 juni 2023 - Zaragosa (Spanje)
FIM-Motocamp - 3-5 Augustus 2023 - Vilkija, Kaunas (Littouwen)
FIM-Mototour of Nations - 10-14 oktober 2023 - Djerba (Tunesië)

 

FIM- Mototour of Nations in Griekenland van 20 tot 24 september 2022 (4/10/2022)
Het laatste FIM treffen van de klassieke kalender is een feit. Waar er voor FIM-Motocamp,  FIM-Meritum en de FIM-Rally dit jaar eerder een lage opkomst was werd het maximaal aantal deelnemers voor FIM-Mototour of Nations  ruimschoots bereikt. Ongeveer 230 deelnemers  uit 17 verschillende landen (Zwitserland, Slovakije, Portugal, Ierland, België, Kroatië, Nederland, Tjechië, Monaco, Spanje, Frankrijk, Finland, Italië, England, Turkijë en Irak)  plus nog  een 30-tal Griekse medewerkers.
Vanuit het vijf sterren hotel ‘Lucy’ in Kavala hebben we  in de mooie Griekse Oost-Macedonië en Trace regio drie dagen rondgereden ( +/- 600 km), inclusief een rondrit op het eiland Thassos waar we met meer dan 200 moto’s  op dezelfde boot de overtocht hebben gemaakt. Logistiek zat het goed.
Met 20 piloten en 4 passagiers was het Belgische team goed vertegenwoordigd en hebben we de 2de  plaats behaald in het klassement voor het meest aantal deelnemers. Kroatië was het best vertegenwoordigd met 18 piloten en 11 passagiers.
Aanwezig per club was KAMC Koersel met 9 piloten en 1 passagier, MC Butz Bikers 95 met 4 piloten en 3 passagiers, KAMC Herentals met 4 piloten, MTC 13 Leopoldsburg met 1 piloot, MC Hoeselt met 1 piloot en  MC L’Equipe met 1 piloot.
Volgend jaar zal FIM Mototour of Nations Plaats vinden in Tunesië (Djerba).

 

Deelnemen aan FIM-Mototour of Races in San Marino van 31 augustus tot 6 september 2022

MOR22
FIM-Mototour of Races is een nieuwe categorie bij de FIM-Touring evenementen en wordt voor de 1°ste maal georganiseerd ter gelegenheid van de Moto GP van San Marino op het circuit van Misano.
Het aantal deelnemers wordt beperkt tot 20. De inschrijvingen zijn vanaf nu geopend en worden aanvaard  totdat alle 20 plaatsen zijn bezet. De belangrijkste focus van het evenement is een inzicht te krijgen van wat er ‘achter de schermen’ gebeurt van de een Moto-GP-race door ontmoetingen met racepiloten, sponsors en officials, Er worden eveneens rondritten voorzien langs rustige en toeristische wegen in de regio met bezoeken aan musea die in het teken staan van de racerij.
De totale afgelegde afstand van deze rondritten zal ongeveer 450 km bedragen en worden vergezeld van marchals om de veiligheid van de deelnemers te garanderen
Tijdens de rondritten worden lichte maaltijden (snacks, fruit, sappen, water) verstrekt. Deelnemers dienen zich te onthouden van alcoholgebruik tijdens de rondritten. Bij het avondeten is vervoer met mini-bus voorzien.
De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator.

Alle inlichtingen kan je terugvinden op de website van de organisator: http://fim-mototourofraces2022.com/
Email: info@fsm.sm
Inschrijven kost 1280€ op basis van een 2-persoonskamer + eventueel supplement van 165€ voor een 1-persoonskamer.

 

 

39° FIM-Motocamp 2022 in Le Teil D’Ardeche. (14/06/2022)
Met 27 piloten en 4 passagier heeft de BMB- delegatie deelgenomen aan het 39ste FIM Motocamp in Le Teil (Frankrijk). De organisatoren hebben na een moeilijke start wegens het lage aantal deelnemer toch hun beloofde programma kunnen uitvoeren. En dat programma was uitstekend. Met een enthousiaste groep van vrijwilligers hebben de Fransen 1 van de betere FIM-Motocamp georganiseerd. Goed onthaal, verzorgde maaltijden met bediening, mooie uitstappen, avondanimatie met orkesten en de spectaculaire Lido show werden door de deelnemers zeer geapprecieerd.
De BMB-clubs die ons land vertegenwoordigden waren KAMC Koersel (9 + 1), MC Butz Bikers 95 ( 8 ), KAMC Herentals ( 4 ), MC Hoeselt (3 + 1), KMAC Menen (2 ), MC Zébus (1 + 1) en AMC St. Vith ( 1).
Omdat we met het meest aantal deelnemers waren hebben  de wisselbeker “FERRUCCIO COLUCCI Challenge “ gewonnen, Italië werd 2de en England 3de . Ook in de andere klassementen deden het goed, zo werden we 3de na Tjechië en England in de “FIM MOTOCAMP Tropy” die staat voor het meest aantal kilometers en werd KAMC Koersel 3de  na Motoclub Bohemia Tynec en Mayflower MCC in de “ESPANA Challenge” die word uitgereikt voor de cubs met het meest aantal deelnemer
Volgend jaar zal FIM-Motocamp plaats vinden in Litouwen in de havenstad Klaipėda van 5-7 juli 2023.

 

Nieuw adres voor FIM-Meritum 2022  (30/05/2022)

Op verzoek van het Rode Kruis, de Deense Vluchtelingenraad en de gemeente Sønderborg zijn vluchtelingen uit Oekraïne met spoed ondergebracht in Benniksgaard in Rinkenæs. Natuurlijk zouden we hen niet in de weg staan. We verhuizen FIM Meritum 2022 naar Danhostel Sønderborg City op Kærvej in Sønderborg. Hier is hetzelfde aantal kamers, allemaal met douche en toilet + een mooie campeerplaats. 4-sterrenhotel op inschrijfformulier voor overnachting is niet mogelijk.  https://www.danhostel.dk/hostel/danhostel-soenderborg-city/ 

 

Inschrijven Voor de FIM-Rally in Duitsland kan nog tot 30 mei 2022 (20/05/2022)

FIM-MOTOTOUR of NATIONS 2022 in GRIEKENLAND (11/04/2022)

https://fim-mototour2022.com/wp-content/uploads/2022/02/a-mototour22FIM-1024x874.jpg
Dit jaar vindt de FIM Mototour of Nations plaats in het 5* Hotel Lucy in Kavala, aan de noordoostkust van Griekenland. Kavala is een havenstad met uitzicht op het eiland Thasos. Dit is niet de eerste keer dat FIM-Mototour in Griekenland plaatsvindt, want in 2017 hadden we een ook al een zeer goed georganiseerde FIM-Mototour of Nations te Ioannina in Noordwest-Griekenland, gerund door hetzelfde organiserende team.
De nadruk wordt tijdens de rondritten vooral gelegd op de veiligheid. De deelnemers worden opgesplitst in groepen en elke groep heeft hetzelfde programma. De belangrijkste kruispunten worden beveiligd en de wegen zijn verhard en geschikt voor motorrijden in alle weersomstandigheden. De totale afgelegde afstand zal ongeveer 650 km bedragen over 4 dagen in de regio Oost-Macedonië en Thracië
De inschrijvingen gebeuren net zoals voor de “FIM Rally” en ”FIM Motocamp” vanaf nu via de BMB en worden afgesloten op 10 juli 2022
Hierna vindt u alle praktische info:
Website: http://www.fim-mototour2022.com
Inschrijvingsprijs: Op basis van een 2-persoonskamer: € 305 per/pers – Op basis van een 1-persoonskamer: € 465 per/pers.
Hiervoor krijg je van de BMB: 1 T-shirt
Van de organisatoren: Deelname aan de FIM Mototour of Nations 2022
- Accommodatie in het "LUCY Hotel https://www.lucyhotel.gr/ " voor de duur van vier nachten in tweepersoonskamers of een eenpersoonskamer.
-1e dag (20/09): diner
-2e dag (21/09): ontbijt, lichte lunch, diner
-3e dag (22/09): ontbijt, lichte lunch, diner
-4e dag (23/09): ontbijt, lichte lunch, galadiner met herdenkingsfoto “Rode Loper”.
-5e dag (24/09): ontbijt en afscheid
-Een gratis fles wijn per tafel van vier en mineraalwater bij diners, gratis drankjes bij galadiner
- T-shirt, pin en andere geschenken en souvenirs naar keuze van de organisator.
De ingevulde en ondertekende inschrijvings formulieren + aantal en maat T shirt (extra T-shirt kost 15€)  verzenden naar: Bij voorkeur via e-mail naar gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN.
De inschrijvings formulieren staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer 
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 240!
Betaling voor 10.07.2022
op rekening FMB-BMB: BE07 2100 4434 0166
Bijkomende inlichtingen:
Gilbert Van Bael: GSM : +32495805900 -  Home: 014/223230 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
http://www.fim-mototour2022.com

De organisator is tot een overeenkomst gekomen met een professioneel raftingbedrijf en biedt de deelnemers die dat willen, de kans om te gaan raften of kanoën in de Nestos Rivier, hetzij op zaterdag 24/09 voor wie een dag langer wil blijven, of op maandag 19/09 voor wie een dag eerder wil aankomen. De meerprijs is € 130 per persoon (in tweepersoonskamer) en dekt alles, d.w.z. de extra nacht in het hotel met ontbijt, diner, lichte lunch, transfer van en naar de rivier, gebruik van raftuitrusting en raften zelf, evenals actiefoto's en video. Het minimum aantal deelnemers is Minimum 20 per dag, Max 80 per dag

Ferry informatie
Voor de Mototour of Nations 2022 kunnen ze het volgende aanbieden:
https://www.ferrytraveller.gr/  
50% korting voor alle deelnemers die via de Adriatische Zee van Italië naar Griekenland reizen en vice versa.
Aanbiedingsvoorwaarden:
Bedrijf: Grimaldi Limes
Reisperiode: Italië - Griekenland 15-20/09/2022 & Griekenland - Italië 24-30/09/2022
De korting is geldig voor motorfietsen en passagiers in alle stoelcategorieën behalve LUX-cabines
De korting kan worden toegepast met andere aanbiedingen, maar wordt niet gecombineerd met handelsovereenkomsten of kortingstarieven
Tickets kunnen worden gewijzigd, maar kunnen niet worden geannuleerd.
Neem voor vragen - reserveringen contact op met de reserveringsafdeling van ferrytraveller.gr -
e-mail: : sales@ferrytraveller.gr tel: +30 2310 500800 c/o mevrouw Ellie Dimitriadou


Deelnemen aan de FIM rally in Duitsland (21/03/2022)

FIMRally 22

De FIM Rally, het grootste internationaal motortreffen op de FIM kalender wordt dit jaar al voor de 75ste keer georganiseerd van 27 tot 29 juli 2022 in het Duitse Ferropolis (stad van ijzer)
Voor het eerst zal de locatie van de FIM Rally niet in een stad of op een circuit zijn, maar in een uniek technisch museum! Met een ondersteunend programma in alle drie van de naburige steden, die uitkijken naar het bezoek van de motorrijders.
Ferropolis is een industrieel museum en evenementenlocatie in Gräfenhainichen op een schiereiland in de Gremminer See, de voormalige bruinkoolmijn Golpa-Nord. Ferropolis is een ankerpunt van de Europese Route van Industriële Cultuur (waar ook het industriemuseum van Gent, de steenkoolmijn van Blegny en Trembleur, het Vlaams mijnmuseum van Beringen en de mijn Bois du Cazier in Marcinelle een deel van zijn) en een uniek en compleet evenemententerrein. Het meest opvallende kenmerk zijn vijf enorme graafmachines.
Ferropolis ligt in de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt in de driehoek gevormd door de steden Bitterfeld-Wolfen/Dessau-Roßlau/Lutherstadt-Wittenberg
De inschrijvingen verlopen via de BMB en zijn ondertussen geopend. Raadpleeg hierna alle inschrijfdetails:

Le Rallye FIM, le plus grand meeting moto international du calendrier FIM, sera organisé pour la 75e fois cette année du 27 au 29 juillet 2022 à Ferropolis (ville du fer) en Allemagne.
Pour la première fois, le lieu du Rallye FIM ne sera pas dans une ville ou sur une circuit, mais dans un musée technique unique ! Avec un programme de soutien dans les trois villes voisines, dans l'attente de la visite des motards.
Ferropolis est un musée industriel et un lieu événementiel à Gräfenhainichen, sur une péninsule du Gremminer See, l'ancienne mine de lignite Golpa-Nord. Ferropolis est un point d'ancrage de la Route européenne de la culture industrielle (qui comprend également le musée industriel de Gand, la mine de charbon de Blegny et Trembleur, le musée minier flamand de Beringen et la mine Bois du Cazier à Marcinelle) et un site unique et complet lieu événementiel. Sa caractéristique la plus notable est cinq énormes excavatrices.
Ferropolis est situé dans le Land allemand de Saxe-Anhalt dans le triangle formé par les villes de Bitterfeld-Wolfen/Dessau-Roßlau/Lutherstadt-Wittenberg
Les inscriptions se font via le BMB et sont maintenant ouvertes. S'il vous plaît voir tous les détails d'inscription ci-dessous:

FIM Rally – 2022 – Rallye FIM
Plaats - Lieu: Ferropolis (Duitsland)
Website – Site: http://www.fim-rally2022.com
Inschrijvingsprijs – prix d’inscription: Piloot – Pilote: 225 EUR / Passagier – Passager: 205 EUR
Alle informatie over de prijzen van de camping, hotels enz.. zijn te vinden op het inschrijving en accommodatie formulier. / Toutes les informations sur les tarifs du camping, des hôtels etc .. se trouvent sur le formulaire d'inscription et d'hébergement
Maat T-shirt laten weten. / Taille T-shirt à communiquer / Aantal extra T-shirts (15 EUR) meedelen. Communiquer le nombre de T-shirts suppl.(15 EUR) !!! + Maat – Taille.
Facultatieve uitstappen – Excursions facultatives: zie website – voir site web
Betaling van de inschrijving + camping en/of hotel voor 25.04.2022 op rekening BMB: BE07 2100 4434 0166 van FMB-BMB.
Paiement de l'inscription + camping et/ou hôtel avant le 25.04.2022 au compte bancaire de la FMB: BE07 2100 4434 0166
De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 25.04.2022 naar: / Envoyez votre formulaire d’inscription et de l’accommodation signés (sont en pdf et peuvent être rempli sur l'ordinateur) avant le 25.04.202 à:
Bij voorkeur via e-mail  / De préférence par e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN
Bijkomende inlichtingen – Renseignements complémentaires : Gilbert Van Bael
GSM : +32 495 80 59 00  Home : 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
http://www.fim-rally2022.com

In het geval van annulering van de FIM-Rally, om welke reden dan ook (Covid of andere), de deelnemers die:
hun deelnameformulieren en de betaling vóór de sluitingsdatum van de inschrijving hebben verzonden, zullen hiervan op de hoogte worden gesteld en volledig vergoed (100%) via hun FMN of rechtstreeks van de organisator, afhankelijk van hoe ze oorspronkelijk betaalden.
En cas d'annulation de la Rallye-FIM, pour quelque raison que ce soit (Covid ou autre), les participants qui:
transmis leurs formulaires d'inscription et leurs payement avant la date de clôture des inscriptions, seront avisés et intégralement remboursés (100%) via leur FMN ou directement auprès de l'organisateur, selon comment ils ont payé à l'origine.

FIM Rendez-Vous Meritum in Denemarken  (16/03/2022)

Het FIM-Meritum treffen vindt plaats van 22 tot 24 juli in Graasten, Denemarken. De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator. Alle inlichtingen kan je terugvinden op de website van de organisator. De inschrijvingen worden afgesloten op 30 april 2022.

Inschrijvingen voor FIM-Motocamp 2022 in de Ardèche zijn verlengd en kan nog tot 26 maart  (16/03/2022)

Deelnemen aan FIM-Motocamp 2022 in de Ardèche.

Het FIM Motocamp 2022 vindt dit jaar plaats van 8 juni tot 11 juni in Le Teil D’Ardeche, Frankrijk. Le Teil is gelegen op de westelijke oever van de rivier de Rhône, zo'n 145 kilometer ten zuiden van Lyon ter hoogte van Montelimar. De locatie zal de plaatselijke rugbyclub zijn, Stadion ‘Emile Deidier’, dat een camping van een goed niveau biedt op een gesloten en veilige locatie met toilet- en douchefaciliteiten. De inschrijvingen kunnen vanaf nu gedaan worden via de BMB  en worden afgesloten op 10 maart 2022. Hierna vindt u alle praktische info:

FIM MOTOCAMP 2022 – Le Teil D’Ardeche – Frankrijk – 8.6.2022 tot 11.6.2022

 • Website: http://www.fim-motocamp2022.com
 • Inschrijvingsprijs ·Piloot: 170 Euro./ Passagier: 170 Euro. Camping 8-9-10 juni + T-shirt inbegrepen. Maat + aantal T-shirts laten weten.!!  Extra T-shirt: 15 Euro.
 • Het stadion en het welcome center zijn open van 6 juni 12:30 u tot 11 juni 12:00u. 
 • Extra camping: 15 Euro. p/p – per nacht ontbijt  inbegrepen 
 • Betaling van de inschrijving + eventuele extra camping en uitstappen voor 10.03.2022 op rekening FMB-BMB IBAN: BE07210044340166
 • Inschrijving en accommodatie formulieren + aantal en maat T-shirt verzenden voor 10.03.2022 (inschrijving en accommodatie formulieren
  staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) naar: Bij voorkeur via e-mail  gilbert.vb@telenet.be - Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN.

OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 460!

Bijkomende inlichtingen : Gilbert Van Bael: GSM : +32 495 80 59 00 -  Home: 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be
inschrijvings formulierprogrammaoptionele uitstappen: www.fim-motocamp2022.com

 • -Bij annulering van het evenement door overmacht wordt het volledige bedrag terugbetaald aan de deelnemers.
 • -In het geval dat een land haar grenzen sluit om redenen die verband houden met de pandemie en de deelnemers niet kunnen vertrekken, wordt het bedrag terugbetaald;
 • -In het geval dat een deelnemer positief test op covid-19 in de dagen direct voorafgaand aan het evenement en dus niet zijn/haar woning mag verlaten, wordt het bedrag teruggestort
 • -Als de nodige bewijsstukken dit kunnen bevestigen
  (16.02.2022)

FIM-Rally 2022 - Ferropolis - Wittenberg - Duitsland - 27-29 juli 2022

FIM- Meritum - Graasten/Sonderborg - Denemarken - 22-24 juli 2022

Verslag Mototour of Nations 2021 in Turkije (Kusadasi)fotoalbum

Na een jaar zonder FIM-touring  evenementen heeft er op 21-24/09/2021 terug een FIM Mototour of Nations plaats gevonden.

Met de nodige twijfel (Corona) werd er ingeschreven en aan de voorbereidingen begonnen voor een reis doorheen Europa en Azië, heen en terug plus plaatselijke rondritten +/- 7500 km.
Voor de Turken was het de eerste keer dat ze een evenement van dit genre organiseerden en keken we er naar uit hoe zij het er vanaf zouden brengen. Zeer goed moet ik zeggen, het verblijf in Kusadasi in een vijf sterren hotel, de maaltijden, de uitstappen, de bezoeken aan musea en de archeologische sites met als hoogtepunt de site van EFES, alles werd zeer gewaardeerd door de deelnemers.
Ook de laatste avond met gala diner, rode loper en een goed orkest. Bij de huldigingen werd een attentie gegeven aan alle vrouwelijke piloten, de grootste club, de jongste deelnemer en de oudste deelnemer, deze  werd gewonnen door André Keyers van MTC Zedelgem die met zijn 79 jaar deze herinnering mocht in ontvangst nemen, hoedje af.

De Belgische delegatie bestond uit 7 piloten, Fons van den Berg, Jef Van Bael en Gilbert Van Bael van KAMC Herentals,  Patrick Arramy en Jean-Michel Guinet van MC Butz Bikers 95, André Keyers van MTC Zedelgem en Eddy Robaert van MC Koersel.

Er waren ongeveer 110 deelnemers uit 10 verschillende landen aanwezig.

Volgend jaar zal FIM Mototour of Nations plaats vinden in Griekenland (Kavala) van 20 tot 24 september 2022

 

FIM Motocamp 2022- 07400 Le Teil D'Ardeche - Frankrijk - 08-11 juni 2022

FIM Motorour of Nations 2022- Kavala - Griekenland - 20-24 september 2022

 

FIM Motocamp in Slovakije is AFGELAST!!!

De Touring Commission moet helaas meedelen dat het evenement MOTOCAMP 2021 in Haligovce, Slowakije, zojuist is geannuleerd.(12/07/2021)
De recente verspreiding van het Covid 19-virus heeft de Slowaakse regering gedwongen om de regels voor mensen die van en naar Slowakije reizen aan te scherpen, en ook om de beperkingen voor grotere groepen mensen die in Slowakije bijeenkomen te wijzigen. Daarom is de vergunning om het evenement te organiseren door de overheid ingetrokken.

CTL heeft grote waardering voor de inspanningen van de organisatoren en de Federatie van Slowakije, aan wie zij de meest oprechte dank richt, en begrijpt volledig dat er grenzen en verplichtingen zijn die niet overschreden kunnen worden en die moeilijke en trieste beslissingen vereisen!
Zoals eerder vermeld door de organisatoren van de klassieke evenementen van 2021, worden alle deelnemers het inschrijfgeld volledig terugbetaald door de organisatoren.

Een andere informatie is dat de uiterste datum voor het sluiten van de inschrijvingen voor de Mototour of Nations in Turkije is uitgesteld tot 30 juli.
Dit kan een kans zijn voor al die deelnemers die nu worden geconfronteerd met het spijtige nieuws dat ze geen FIM touring-evenement hebben waaraan ze kunnen deelnemen!

Inschrijven voor FIM Motocamp 2021 in Slovakije (Haligovce) is verlengd en kan nog tot 26 mei 2021

FIM Meritum 2021 treffen in Oostenrijk (Faakersee) is afgelast!!

FIM Mototour of Nations van 21 tot 24 september 2021 in Turkije

De FIM Mototour of Nations  2021 wordt dit jaar georganiseerd in een hotel gevestigd in de badplaats Kusadasi aan de Egeïsche kust van Turkije. Kusadasi heeft een goed ontwikkelde toerisme-industrie en ligt dicht bij verschillende belangrijke historische bezienswaardigheden, waaronder Efeze. We logeren in het “Le Bleu Hotel & resort” op een prachtige locatie met zicht op de zee.


De nadruk wordt tijdens de rondritten vooral gelegd op de veiligheid. De deelnemers worden opgesplitst in groepen en elke groep heeft hetzelfde programma. De belangrijkste kruispunten worden beveiligd en de reiswegen zijn verhard en geschikt voor motorrijden in alle weersomstandigheden. De totale afgelegde afstand zal ongeveer 720 km bedragen over 3 dagen
De inschrijvingen gebeuren net zoals voor de “FIM Rally” en ”FIM Motocamp”  vanaf nu via de BMB en worden afgesloten op 25 juni 2021
Hierna vindt u alle praktische info:
Website: http://mototourturkey.com/en/home/


Inschrijvingsprijs: Op basis van een 2-persoonskamer:  € 265 per/pers – Op basis van een 1-persoonskamer: € 385 per/pers
Hiervoor krijg je van de BMB: 1 T-shirt
Van de organisatoren: Deelname aan de FIM Mototour of Nations 2021
- Accommodatie in het "Le Bleu Hotel Kuşadası" voor de duur van drie nachten in tweepersoonskamers of een eenpersoonskamer.
-1ste dag (21/09): diner
-2de dag (22/09): ontbijt, lunch, diner
-3de dag (23/09): ontbijt, lunch, galadiner met herdenkingsmunt "Red Carpet"
-Laatste dag (24/09): ontbijt
-Toegang tot alle musea , tempels en archeologische vindplaatsen, herinneringsmedaille of speld of gedenkplaat of ornament. Andere souvenirs naar goeddunken van de organisator.

-Deelnemers die ofwel eerder aankomen of hun verblijf wensen te verlengen, profiteren van dezelfde speciale prijzen van 135 € / dag per tweepersoonskamer - 95 € / dag per eenpersoonskamer all-in, voor hun accommodatie en krijgen ook extra rondleidingen door de organisator.
De ingevulde en ondertekende inschrijvings formulieren + aantal en maat T shirt (extra T-shirt kost 15€)  verzenden naar: 
Bij voorkeur via e-mail naar: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael - Kasteelstraat 22 - 2250 OLEN.
De inschrijvings formulieren staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer

 
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 250!
Het is mogelijk dat wegens de afgelasting van de FIM-Rally dit aantal snel bereikt zal zijn, best niet te lang twijfelen en inschrijven voor 25/06/2021. De ontvangen inschrijvingsformulieren worden doorgestuurd naar de organisator van zodra we de betalingen en ingevulde en ondertekende inschrijvingsformulieren hebben ontvangen
Betaling voor  25.06.2021 op rekening FMB-BMB: BE07210044340166
Bijkomende inlichtingen:
Gilbert Van Bael: GSM : +32495805900 -  Home: 014/223230 E-mail : gilbert.vb@telenet.be

De organisator verbind er zich toe:
-Bij annulering van het evenement door overmacht wordt het volledige bedrag terugbetaald aan de deelnemers.
-In het geval dat een land haar grenzen sluit om redenen die verband houden met de pandemie en de deelnemers niet kunnen vertrekken, wordt het bedrag terugbetaald;
-In het geval dat een deelnemer positief test op covid-19 in de dagen direct voorafgaand aan het evenement en dus niet zijn/haar woning mag verlaten, wordt het bedrag teruggestort


FIM Rally AFGELAST
Wegens de aanhoudende Corona-pandemie, de wettelijke beperkingen in Italië en het laag aantal deelnemers is het voor onze Italiaanse vrienden onmogelijk geworden om de FIM-Rally 2021 te organiseren.
Dit is geen uitstel maar afgelasting, volgend jaar zal de FIM-Rally plaats vinden in Polen

Deadline inschrijvingen FIM rally in Soverato (I) verlengd

De organisator van de FIM Rally, van 2 tot 4 juni in Soverato (regio Calabrië – Italië), laat ons weten dat de inschrijvingstermijn werd verlengd.  BMB toervergunninghouders zullen nog kunnen inschrijven tot 25 april (i.p.v. 20 maart). 

Inschrijven voor het FIM Motocamp 2021 in Slovakije

Het FIM motocamp 2021 vindt dit jaar plaats van 28 juli tot 30 juli in Haligovce, Camping, “Goralský dvor”, Haligovce 188, in het noorden van Slovakije  aan de voet van het Tatra gebergte. Zoals ook voor de FIM rally verlopen de inschrijvingen voor dit traditioneel FIM treffen via de BMB. De inschrijvingen worden reeds afgesloten op 20 april. Hierna vindt u alle praktische info:
FIM MOTOCAMP 2021
Haligovce, Slovakije 28.7. – 30.7.2021
Website – Site web: http://fim-motocamp2021.sk/en/index
Inschrijvingsprijs – prix d’inscription: ·Piloot – Pilote: 165 Euro./ Passagier – Passager: 165 Euro. Camping 28, 29 en 30 juli + T-shirt inbegrepen./ compris
Maat + aantal T-shirts laten weten.!!  / Communiquez la taille + le nombre de T-shirts!! Extra T-shirt: 15 Euro.
Welcome center open van 26 juli 10:00u tot 31 juli 12:00u. / Welcome ouvert le 26 juillet à partir de12h00 jusqu'au  31 juillet 12h00

Extra camping (26-27.07.2021): 15 Euro. p/p – per nacht ontbijt  inbegrepen /par nuit petit déjeuner  compris..
Betaling voor - payement avant 20.04.2020 op rekening/ sur compte FMB-BMB: BE07210044340166
Inschrijving en accommodatie formulieren + aantal en maat T-shirt verzenden voor 20.04.2021 naar:
Envoyer votre formulaire d’inscription et de l’accommodation + nombre et taille des T-shirts avant le 20.04.2021 à:

De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 20.04.2021 naar: / Envoyez votre formulaire d’inscription et de l’accommodation signés (sont en pdf et peuvent être rempli sur l'ordinateur) avant le 20.04.2021 à:
Bij voorkeur via e-mail  / De préférence par e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN.

OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 400!
ATTENTION! Le nombre de participants est limité à 400!

Bijkomende inlichtingen – Renseignements complémentaires:
Gilbert Van Bael: GSM : +32495805900 -  Home: 014/223230 E-mail : gilbert.vb@telenet.be

-Bij annulering van het evenement door overmacht wordt het volledige bedrag terugbetaald aan de deelnemers.
-In het geval dat een land haar grenzen sluit om redenen die verband houden met de pandemie en de deelnemers niet kunnen vertrekken, wordt het bedrag terugbetaald;
-In het geval dat een deelnemer positief test op covid-19 in de dagen direct voorafgaand aan het evenement en dus niet zijn/haar woning mag verlaten, wordt het bedrag teruggestort.
-En cas d'annulation de l'événement pour cause de force majeure, le montant total sera remboursé aux participants;
-Dans le cas où un pays ferme ses frontières pour des raisons liées à la pandémie et que les participants sont dans l'impossibilité de partir, le montant sera remboursé;
-Dans le cas où un participant est testé positif au covid-19 dans les jours précédant immédiatement l'événement et qu’il n'est donc pas autorisé à quitter son domicile, le montant lui sera remboursé.

Verlenging van de inschrijving FIM-Meritum 2021
Wegens de huidige Covid-19 situatie is laatste inschrijvingsdatum verlengt tot 30/03/2021
Er zal binnenkort meer informatie komen op de website ( https://www.fim-rendezvous2021.com/ ) over de terugbetalingen bij eventuele afgelasting van het evenement.
-Bij annulering van het evenement door overmacht wordt het volledige bedrag terugbetaald aan de deelnemers.
-In het geval dat een land haar grenzen sluit om redenen die verband houden met de pandemie en de deelnemers niet kunnen vertrekken, wordt het bedrag terugbetaald;
-In het geval dat een deelnemer positief test op covid-19 in de dagen direct voorafgaand aan het evenement en dus niet zijn/haar woning mag verlaten, wordt het bedrag teruggestort.

Bijkomende inlichtingen voor de FIM-Rally die verband houden met de Covid pandemie:
De organisatoren doen er alles aan om de FIM-Rally te laten doorgaan en zijn al ver gevorderd met de uitwerking hiervan, uiteraard zullen er bepaalde beperkingen en regels zijn die moeten gevolgd worden
.-Bij annulering van het evenement door overmacht wordt het volledige bedrag terugbetaald aan de deelnemers.
-In het geval dat een land haar grenzen sluit om redenen die verband houden met de pandemie en de deelnemers niet kunnen vertrekken, wordt het bedrag terugbetaald;
-In het geval dat een deelnemer positief test op covid-19 in de dagen direct voorafgaand aan het evenement en dus niet zijn/haar woning mag verlaten, wordt het bedrag teruggestort.

Deelnemen aan de FIM rally in Soverato (I)
Na een jaar zonder FIM-Rally is de tijd aangebroken om ons terug voor te bereiden op het komende seizoen
De FIM Rally, het grootste internationaal motortreffen op de FIM kalender wordt dit jaar al voor de 75ste keer georganiseerd van 2 tot 4 juni in Soverato (regio Calabrië – Italië). Ons land is elk jaar goed vertegenwoordigd op dit FIM treffen. De inschrijvingen verlopen via de BMB en zijn ondertussen geopend. Raadpleeg hierna alle inschrijfdetails:
FIM Rally – 2021 – Rallye FIM
Plaats - Lieu: Soverato (Italië) 24-26 /06 / 2021
Website – Site: https://www.fim-rally2021.com/ 
Inschrijvingsprijs – prix d’inscription: Piloot – Pilote: 230 EUR / Passagier – Passager: 210 EUR
Alle informatie over de prijzen van de camping, hotels enz.. zijn te vinden op het inschrijving en accommodatie formulier. / Toutes les informations sur les tarifs du camping, des hôtels etc .. se trouvent sur le formulaire d'inscription et d'hébergement
Maat T-shirt laten weten. / Taille T-shirt à communiquer / Aantal extra T-shirts (15 EUR) meedelen. Communiquer le nombre de T-shirts suppl.(15 EUR) !!! + Maat – Taille.
Facultatieve uitstappen – Excursions facultatives: zie website – voir site web
Betaling: voor 20.03.2021 op rekening BMB: BE 07 2100 4434 0166 van FMB-BMB.
Paiement avant le 20.03.2021 au compte bancaire de la FMB: BE07 2100 4434 0166
De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 20.03.2021 naar: / Envoyez votre formulaire d’inscription et de l’accommodation signés (sont en pdf et peuvent être rempli sur l'ordinateur) avant le 20.03.2021 à:
Bij voorkeur via e-mail  / De préférence par e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN
Bijkomende inlichtingen – Renseignements complémentaires : Gilbert Van Bael
GSM : +32 495 80 59 00  Home : 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be

38° FIM Rendez-Vous Meritum
Het 38ste FIM Meritum treffen vindt plaats van 9 tot 11 juni in Faakersee (regio Karinthië – Oostenrijk). De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator. Alle inlichtingen kan men vinden op de website van de organisator: https://www.fim-rendezvous2021.com/ . Email: uschi@pintarich.at Inschrijven kost €199 + accommodatiekosten + de eventuele optionele uitstappen. Inschrijven voor 7 maart 2021

 

Klassieke Fim evenementen 2021

Fim Rally: 2-3-4 juni  in Italië te SOVERATO (Calabria)
FIM Meritum: 9-11 juni in Oostenrijk, Faakersee
FIM Motocamp: 28-29-30 juli in Slovakije, Haligovce
FIM Mototour of Nations: 21-22-23-24 september in Turkije, Kusadasi

FIM Rally, FIM Motocamp, FIM Meritum en FIM MON uitgesteld naar 2021

Gezien de voortdurend wijzigende omstandigheden en beperkingen door de pandemie van het coronavirus (COVID-19), en om de gezondheid en het welzijn van alle vrijwilligers en officials te beschermen, heeft de FIM, in overleg met de lokale organisatoren, een aantal beslissingen genomen betreffende de FIM toeristische treffens 2020.

Er werd besloten om de geplande FIM Rally in Foligno, Italië, van 24 tot 26 juni 2020, uit te stellen tot volgend jaar.  Er werd ook beslist dat de FIM Rally zal plaatsvinden in Italië in 2021, in Polen in 2022 en in Spanje in 2023.

Verder heeft de FIM, in samenwerking met de organiserende comités, besloten om alle in 2020 geplande ‘FIM Touring Classic’-evenementen naar 2021 uit te stellen: het FIM Meritum in Oostenrijk, het FIM Motocamp in Slowakije en de FIM Mototour of Nations in Turkije.

Alle via de BMB ingeschreven deelnemers zullen hun reeds betaalde inschrijvingsgeld weldra integraal teruggestort krijgen.

Inschrijven voor de FIM Rally in Italië verlengt tot 6april

Zoals jullie wellicht weten, is de huidige situatie in Italië, na de verspreiding van het nieuwe Coronavirus 19 (COVID-19), verre van stabiel en beïnvloedt vele openbare evenementen, waaronder sport- en recreatieve evenementen. De organisator van de FIM Rally 2020, de Italiaanse motorfederatie (FMI) heeft, in samenspraak met de FIM Touring & Leisure Commission (CTL),  besloten om de aanvullende regelgeving (SR) van het evenement te wijzigen en de datum en betaling voor de registratie van de deelnemers uit te stellen tot 6 april 2020. Ingeschreven deelnemers kunnen annuleren tot 30 april en in dit geval wordt 100% terugbetaald, van 1 mei tot 15 mei wordt 75% terugbetaald, van 16 mei tot 31 mei wordt 50% terugbetaald, na 1 juni is terugbetaling niet meer mogelijk. Tegelijkertijd, en belangrijker, besloot de FMI dat in het geval dat het evenement door de organisator wordt geannuleerd, vanwege de voortzetting van de instabiele gezondheidssituatie veroorzaakt door de COVID-19, alle betalingen die door de deelnemers zijn gedaan, volledig worden terugbetaald. Dit stelt ons in staat om veilig de deelname aan de 75e editie van de FIM Rally te boeken, waarbij we worden gerustgesteld dat we op gebied van persoonlijke gezondheid en het financiële aspect toch wel enige garantie hebben.

Inschrijven voor het FIM Motocamp 2020 in Slovakije

Het FIM motocamp 2020 vindt dit jaar plaats van 29 juli tot 31 juli in Haligovce – Camping, “Goralský dvor”, Haligovce 188, in het noorden van Slovakije aan de Poolse grens en aan de voet van het Tatra gebergte. Zoals ook voor de FIM rally verlopen de inschrijvingen voor dit traditioneel FIM treffen via de BMB. De inschrijvingen worden reeds afgesloten op 6 april. Hierna vindt u alle praktische info:
FIM MOTOCAMP 2020
Haligovce, Slovakije 29.7. – 31.7.2020
Website – Site web: http://www.fim-motocamp2020.sk/
Inschrijvingsprijs – prix d’inscription: ·Piloot – Pilote: 165 Euro./ Passagier – Passager: 165 Euro. Camping 29, 30 en 31 juli + T-shirt inbegrepen./ compris
Maat + aantal T-shirts laten weten.!!  / Communiquez la taille + le nombre de T-shirts!! Extra T-shirt: 15 Euro.
Welcome center open van 27 juli 12:00u tot 1 augustus 12:00u. / Welcome ouvert le 27 juillet à partir de12h00 jusqu'au  1 août 12h00

Extra camping (27-28.07.2020): 15 Euro. p/p – per nacht ontbijt  inbegrepen /par nuit petit déjeuner  compris..
Betaling voor - payement avant: 06.04.2020 op rekening/ sur compte FMB-BMB: BE07210044340166
Inschrijving en accommodatie formulieren + aantal en maat T-shirt verzenden voor 06.04.2020 naar:
Envoyer votre formulaire d’inscription et de l’accommodation + nombre et taille des T-shirts avant le 06.04.2020 à:

De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 06.04.2020 naar: / Envoyez votre formulaire d’inscription et de l’accommodation signés (sont en pdf et peuvent être rempli sur l'ordinateur) avant le 06.04.2020 à:
Bij voorkeur via e-mail  / De préférence par e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN.
OPGELET! Het aantal deelnemers is beperkt tot 400!
ATTENTION! Le nombre de participants est limité à 400!

Bijkomende inlichtingen – Renseignements complémentaires:
Gilbert Van Bael: GSM : +32495805900 -  Home: 014/223230 E-mail : gilbert.vb@telenet.be

 

-Deelnemen aan de FIM rally in Foligno (I)
De FIM Rally, het grootste internationaal motortreffen op de FIM kalender, wordt dit jaar al voor de 75ste keer georganiseerd van 24 tot 26 juni in Foligno (regio Umbrië – Italië). Ons land is elk jaar goed vertegenwoordigd op dit FIM treffen. De inschrijvingen verlopen via de BMB en zijn ondertussen geopend. Raadpleeg hierna alle inschrijfdetails:
FIM Rally – 2020 – Rallye FIM
Plaats - Lieu: Foligno (Italië) 24-26 /06 / 2020
Website – Site: https://www.fim-rally2020.it/ 
Inschrijvingsprijs – prix d’inscription: Piloot – Pilote: 230 EUR / Passagier – Passager: 210 EUR
Alle informatie over de prijzen van de camping, hotels enz.. zijn te vinden op het inschrijving en accommodatie formulier. / Toutes les informations sur les tarifs du camping, des hôtels etc .. se trouvent sur le formulaire d'inscription et d'hébergement
Maat T-shirt laten weten. / Taille T-shirt à communiquer / Aantal extra T-shirts (15 EUR) meedelen. Communiquer le nombre de T-shirts suppl.(15 EUR) !!! + Maat – Taille.
Facultatieve uitstappen – Excursions facultatives: zie website – voir site web
Betaling: voor 20.03.2020 op rekening BMB: BE07210044340166 van FMB-BMB.
Paiement avant le 20.03.2020 au compte bancaire de la FMB: BE07210044340166
De ondertekende inschrijving en accommodatie formulieren (staan in pdf en kunnen ingevuld worden op de computer) verzenden voor 20.03.2020 naar: / Envoyez votre formulaire d’inscription et de l’accommodation signés (sont en pdf et peuvent être rempli sur l'ordinateur) avant le 20.03.2020 à:
Bij voorkeur via e-mail  / De préférence par e-mail: gilbert.vb@telenet.be
Gilbert Van Bael
Kasteelstraat 22
2250 OLEN
Bijkomende inlichtingen – Renseignements complémentaires : Gilbert Van Bael
GSM : +32 495 80 59 00  Home : 014/22 32 30 E-mail : gilbert.vb@telenet.be

38° FIM Rendez-Vous Meritum
Het 38ste FIM Meritum treffen vindt plaats van 17 tot 19 juni in Faakersee (regio Karinthië – Oostenrijk). De inschrijvingen gebeuren rechtstreeks via de organisator. Alle inlichtingen kan men vinden op de website van de organisator: https://www.fim-rendezvous2020.com/ . Email: uschi@pintarich.at Inschrijven kost €199 + accommodatiekosten en kan tot 15/03/2020.

-Wegens problemen voor het organiseren van Mototour of Nations in Denemarken zal dit evenement georganiseerd worden de Turkse motorfederatie van 22 tot 25 september 2020. Door deze verandering is ook de datum van Motocamp veranderd en zal nu plaats vinden van 29 tot 31 juli 2020.

17-19 juni 2020 FIM-Meritum - Faakersee (A)
24-26 juni 2020 FIM-Rally - Foligno (I)
29-31 juli 2020 FIM-Motocamp - Haligovce (SK)
22-25 september 2020 FIM-Motour of Nations - Kusadasi (TR)

 

Verslag van de klassieke Fim Evenementen van 2019

Motocamp FIM 19-21/06/2019 in Griekenland (Nestorio)

Aantal deelnemers: 272
België werd 3° na Frankrijk en England met 16 deelnemers, 15 piloten en 1 passagier.
KAMC Herentals was de 1° Belgische Club
Goede organisatie, enkel de Franse toiletten waren een minpunt

Meritum FIM 25-27/07/2019 in Duitsland ((Tiefensee)

Geen uitslagen noch klassementen, +/- 100 deelnemers
16 Belgische deelnemers, 13 piloten en 3 passagiers
Goede organisatie maar de inschrijvingsprijs van 210 euro was te hoog,

Rally FIM 31/7-2/8/2019 in Denemarken (Roskilde)

Aantal deelnemers: 899 voorinschrijvingen, 872 officieel geregistreerd in DK en +/- 150 inschrijvingen ter plaatse
Italië werd 1° en België 10° met 29 deelnemers, 22 piloten en 7 passagiers
KAMC Herentals was 1° Belgische club.
Goede organisatie, goede locatie (festivalterrein) wat problemen met de shuttle diensten van en naar de hotels en een chaotisch verloop van de Parade der Naties.

FIM Mototour of Nations 5-8/9/2019 in Portugal (Castello de Vide)

Aantal deelnemers: 290
België werd 3° na Frankrijk en Kroatië met 32 deelnemers, 23 piloten en 9 passagiers
KAMC Koersel was de 1° Belgische Club.
Goede organisatie in een mooie omgeving met bezoeken aan pittoreske dorpen, musea en kastelen. Enkele minpunten waren de shuttle diensten van de 1° avond en het tempo tijdens uitstappen dat volgens sommigen te laag was. Met een temperatuur van meer dan 35 graden overdag werd het wel zwaar, maar beter warm dan regen.

naar boven